Катерачна среща от държавно първенство по скално катерене се провежда край Губислав

29439_1504088921942_5607949_n

снимка: Върхове

Събитието е в памет на Иван Масларов – Байно

Среща на катерачи над 14-годишна възраст организира Българската федерация по катерене и алпинизъм  (БФКА) в партньорство с climbingguidebg.com на 8-9 ноември. Тя ще се проведе край с. Губислав, близо до Лакатник и Вражите дупки, на новоразработена скала тип пясъчник. Мероприятието е посветено на Иван Масларов – Байно, който загина миналия месец на скалите край Враца. Той е и сред катерачите, подготвили маршрутите на Губислав.
Държавното първенство по спортно катерене на скали има за цел да се разкриват нови обекти за катерене и популяризирането им чрез организиране на катерачна среща.
Желаещите за участие трябва да пристигнат на място до 9 ч. в събота на 8-ми ноември, спането е на постелки и чували в стаи и под навес, както и на палатки. Състезателите трябва да са на възраст над 14 години, като от 14 до 18-годишните се иска и разрешение от родител. Всички участници трябва да разполагат с екипировка и съоръжения за спортно катерене на скали, задължително каска. Те трябва да заплатят и такса от 10 лева, която отива за сформиране на награден фонд за победителите.

“След Кунино 2011, Паволче 2012 и Стегите 2013, ето че наближава катерачната среща Губислав 2014. Отложете всичко и ЕЛАТЕ ПОВЕЧЕ на 8 и 9 ноември 2014 г. В противен случай ще пропуснете много. Новият катерачен обект край с. Губислав, близо до Лакатник и Вражите дупки, предлага уникална скала тип пясъчник, а маршрутите са 20 до 30 м. с всякакви категории, наклони, надвеси и тавани”, призовават организаторите.
Регламентът за участие и подробности по организацията на събитието са публикувани на сайта на БФКА.

източник: www.varhove.com