Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Изпратихме и тазгодишните празници на Гара Лакатник (ГАЛЕРИЯ)

Както всяка година празниците на Гара Лакатник бяха изпълнени с много емоции, адреналин, срещи с приятели и забавления. И през 2017 гостите на сгушеното в Стара планина селце не бяха малко. Всеки, който бе прочел в Интернет за събора на Лакатник и е останал без други планове за изминалия уикенд бе наш гост. Всички мероприятия от програмата преминаха с много настроение.

В събота /13.05./ от 10 часа едновременно започнаха Празника на детската рисунка и спусканията по Алпийския тролей над Алпийска поляна.

Малките художници, запретнали ръкави, намазани с бои рисуваха слънца и цветя на платната край ЖП прелеза. Ентусиазирани и енергични, те се погрижиха всеки, който идва в Лакатник да се усмихне на творбите им, от които лъха невинност, добрина, спокойствие.

По същото време екстремисти се спускаха с Алпийския тролей над Алпийска поляна. По смелите искаха да повторят изживяването, а някои се отказаха, когато застанаха на ръба на скалата. Хора от всякъде се забавляваха на безплатната атракция организирана от ПСС-Лакатник.

Около 19 часа, когато всички очакваха бурята, която  може би щеше провали празниците, времето ни показа, че може да е благосклонно. Заваля дъжд, но след това слънцето изгря и  две пъстри дъги прегърнаха Лакатник, като цветен поздрав от небето. Интересен е фактът, че миналата година програмата на времето беше абсолютно същата.

След залез слънце към 21-22 часа близо 50 факли пронизаха притихналите в тъмнина Лакатнишки скали. Светлините им се нижеха по пътеките насреща като броеница. Гледката е страхотна.

Веднага след достигането на крайна им точка – площада на Гара Лакатник бе и приветственото слово на кмета на селото Иван Илиев.

Станислав Балев, създател и администратор на lakatnik.info призова всички да подпомагат развитието на сайта със снимки или интересни факти. После всички се насладиха на празнична програма подготвена от самодейци при читалище „Искърски пролом“.

 

Всички знаем, че може би най-хубавата заря в Дефилето е в Гара Лакатник. Така беше и тази година. Тя продължи близо 15 минути, а междувременно всички се хванаха на едно кръшно хоро.

Забавленията продължиха до малките часове. Неделя /14.05./ беше посветена предимно на скара, бира и гостувания при приятели и роднини.