Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ниска активност на почистването в Лакатник

Все по-малко хора се включват в инициативите за почистване в Гара Лакатник. Днес на поредното такова мероприятие, провеждащо се ежегодно имаше само две жени. Иначе всички харесват подобни публикации или отбелязват, че ще присъстват, ако има Facebook събитие, но действителността сочи активност равна почти на нула.

Може би всеки си казва „Какво ще им чистя на тези дето си хвърлят боклуците“ и са прави, но все пак това е нашето родно село, и ако можем да сме полезни, защо да не сме. Не е трудно човек да отдели час, два, за да бъде в полза на обществото.

Да, никой не е длъжен да чисти, но моля Ви НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ БЕЗРАЗБОРНО БОКЛУЦИТЕ си. Има кошчета и контейнери, които може да използвате за тази цел. Родители, учете децата си къде да изхвърлят отпадъците си! И хора, не си мислете, че като мятате боклуците от площада в градинките, сте ги хвърлили на скришно място. Там е пълно с фасове, бъркалки и какво ли още не, което се вижда от улицата минаваща под площада. „Свинщината“ , която виждате на снимката в дясно ще оставя без коментар…

Само един възрастен човек днес се приближи до дамите, които събираха отпадъци, похвали ги, благодари и ги почерпи с бонбони.

Добрата новина от днешния ден е, че група мъже от Гара Лакатник – доброволци помогнаха за запълването на дупките на улицата от каменния мост до площада.