Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Общи условия „Лакатник и приятели“

„Лакатник и приятели“ се реализира от www.lakatnik.info

Целта на конкурса е да популяризира природата и повече хора, макар и на снимки да се докоснат от очарователното Искърско дефиле и красотата му край Гара Лакатник.

Конкурсът за фотография „Лакатник и приятели“ ще се провежда веднъж годишно, от 2019 година.

 1. Участници

  Право на участие във фотоконкурса имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничения във възрастта.

 2. Избор на победители

  Чрез гласуване в сайта аудиторията определя фотография носител на наградата „Лакатник и приятели“. За една снимка може да се гласува само веднъж.Очакванията към фотографиите са те или разказите, които пресъздават, да бъдат пряко обвързани с темата на конкурса и да въздействат емоционално.

 3.  Авторски права

  3.1. Авторските права са притежание на фотографите.

  3.2. Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Организаторите не проверяват авторството на фотографиите и приемат акта на изпращането им като декларация за авторство от страна на участниците. За автор на снимката ще бъде считан кандидатът, чието име е записано в текста на имейла, с който снимката е изпратена за конкурса. Снимките не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица .

  3.3. Изпращайки фотография за участие в конкурса, участниците дават съгласието си организаторите да ги използват по следния начин: да ги публикуват в електронен формат, да бъдат включени в гласуването, както и да бъдат използвани в публикации, свързани с представянето на конкурса.

 4. Съхранение на лични данни

  Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за набиране и съхраняване на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни. Личните данни ще послужат за идентифициране на победителя в конкурса и съответното му награждаване.

          Фотографът дава съгласието си www.lakatnik.info да използват неговото/нейното име в публичните съобщения, свързани с фотоконкурса.

 1. Приемане на правилата на конкурса

  С изпращане на творба за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и че ги приемат.

 2. Други

  Всички въпроси и казуси, които не са предвидени в настоящите правила, подлежат на конкретно решение.