Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отново победа за „Спортист“ Драговищица

Новият сезон започва доста обещаващо за отбора на „Спортист” Драговищица, който отчете две победи от два мача до момента. В първия кръг надви „Искър 2005” Лакатник като домакин, а този уикенд взе трите точки от „Искра” Искрец.

Срещата, играна на стадиона в Искрец, бе доста динамична, с три думи – футбол на бързи обороти. И двата отбора имаха своите положения и пропуски, както и възражения относно компетенцията на главния съдия. Реферът доста боязливо отсъждаше решенията си, а в други ситуации въобще не взимаше такива. Повече нарушения направи отбора на гостите, заради които играта често биваше спирана.

Закономерно първи до гол стигна „Спортист”,тъй като през първата част може да се каже, че беше по-добрият отбор на терена. Голмайстор – Николай Георгиев. След почивката футболистите на „Искра” излязоха надъхани да търсят гол и обрат в мача. Попадението не закъсня, резултатът бе изравнен – реализатор –  Владислав Георгиев. Доста положително повлия този гол на домакините, които бяха на косъм от победата, играта се пренесе изцяло в половината на гостите, ударите не спираха да валят, но гол нямаше. И както е известно сред футболните среди – „когато не вкарваш, ти вкарват”.  Късметът се усмихна на „Спортист” и Николай Георгиев вкара победното попадение за своя отбор, което е 6-то за него от началото на сезона.

Краен  резултат: „Искра” Искрец – „Спортист” Драговищица – 1:2