Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Равносметка след почистването в Лакатник

За съжаление за пореден път желаещите да участват в инициативата „Да изчистим България заедно” в Гара Лакатник бяха изключително малко. Шест човека обиколиха улиците из Лакатник и направиха оборка. Една единствена майка бе извела децата си в съботния ден, за да им даде личен пример и да ги научи да пазят околната среда. Почистени бяха района на площада, стълбището под гарата към квартал Пробойница, около прелеза , по въжения мост, та до пътеката за Паметника. Обиколен е и района на Извора и улица Градище.

Жалко е, че толкова малко хора ги е грижа за чистотата в селото, а толкова много си хвърлят отпадъците безразборно.

Апелираме към всички, жители на Гара Лакатник:

Моля не хвърляйте отпадъците си където ви падне. Хора, които пиете кафето си на площада – има кошчета и контейнери, това че хвърляте бъркалките и фасовете си зад гърбовете си не значи, че те стават невидими.

Мили съселяни, които се събирате срещу аптеката – има кошче за отпадъци и там. НЕ хвърляйте боклука си зад оградата, защото е трудно достъпно и няма как да се изчисти, а там е палитра от отпадъци.

Апелираме и към ресторант Пещерата –  Кошът за боклук в началото на пътеката се препълва, прелива и отпадъци се търкалят навсякъде, тъй като явно туристите ги мързи да отидат до контейнера, който е на 10 м. Молим, когато имате възможност да правите оборка.

Молим и служителите на БДЖ да се грижат за района, в който работят – зад сградата, от където се пускаха бариерите е пълно с боклуци.

ХОРА, ПАЗЕТЕ ЧИСТО! НЕ БЪДЕТЕ НЕМЪРЛИВИ И БЕЗОТГОВОРНИ. НЕКА ЗАЕДНО ПОДДЪРЖАМЕ СЕЛОТО, В КОЕТО ЖИВЕЕМ!