Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Своге дебютира с победа срещу „Искър 2005“ – Лакатник

 

DSC09098
Хр. Йовов (ляво) и М. Христов (дясно)

Новосформираният клуб от Своге, който от този сезон е в редиците на ОФГ София – Запад, записа първи мач и първа победа в групата си. Момчетата от града на шоколада се наложиха с 2 на 0 над съперника – „Искър 2005” – Лакатник. След като първият кръг Своге не се явиха в Безден, където трябваше да гостуват на „Торнадо” , тази седмица успяха да се включат в шампионата и дори грабнаха трите точки. От трибуните, в компанията на децата си, мача изгледаха и бившите футболисти на Левски – Христо Йовов и Мариян Христов.
Двубоя бе динамичен в игрови план, на моменти се стигаше и до саморазправи. Още в началните минути футболист на Своге излезе сам срещу вратаря, но съдията отсъди нарушение и въпреки че топката влезе във вратата, голът не бе отчетен. Първото полувреме силите бяха равностойни, а действието се развиваше предимно в центъра на терена. Резултатът откри Милен Ангелов (13), 10- ина минути преди края на първата част и стана реализатор на първия гол в историята на тима от Своге. Малко след това, за саморазправа с футболист на домакините бе изгонен Милен Кръстев (4) , така „Искър 2005” завършиха полувремето и мача с човек по – малко. DSC09111
След почивката динамиката се запази. Лакащани направиха три смени на полувремето и с нови сили се впуснаха да търсят обрат, като липсата на 11-ти човек въобще не личеше. Голът падна бързо, но в полза на Своге, голмайстор – Даниел Йорданов (9). В първата част на вторите 45 минути гостите имаха значителен превес и доста положения, но до попадение не се стигна. DSC09116Силен порой се изсипа над Своге 10 – 15 минути преди края на мача, но това не попречи да бъде доигран. Момчетата и на двата отбора даваха всичко от себе си до последния съдийски сигнал.
Краен резултат: Своге – „Искър 2005” – Лакатник – 2:0.