Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Станете част от Празниците на Лакатник

Заповядайте на Празниците на Лакатник, които традиционно се провеждат втората събота и неделя на май. Както всяка година програмата ще бъде разнообразна и интересна. Така че, ако ви е омръзнало ежедневието и искате да разпуснете сред природата – станете част от Празниците на Гара Лакатник. Селцето е близо до столицата, удобно е за придвижване, както с личен автомобил, така и с влак.

Стъпвайки в Лакатник ще ви посрещне чист въздух и очарователна природа, стига дъждът да не ни изиграе лоша шега, защото би се развалила приятната разходка.

По едно и също време в събота /13.05.17/ в 10 часа започват Празника на детската рисунка и Алпийския тролей.

Емоцията е приятна, когато минавате през ЖП прелеза, а насреща за добре дошли ви посрещат пейзажи от Лакатник, с един мил детски почерк.  По същото време любителите на високия адреналин ще се спускат по алпийския тролей над Алпийска поляна.  at2Нужно е да сте пълнолетни или непълнолетни лица, но задължително с придружител. Всеки може да участва като преди това попълва декларация за осведоменост и съгласие. За историята на Алпийския тролей научете ТУК.

Вечерта на същия ден от 19 часа ще има водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна. Ако вече имате  факла може да се включите в традиционното факелно шествие от паметника на септемврийците през стръмните скални пътеки до площада в Гара Лакатник започващо в 21 часа. Но и да решите да сте само зрител, няма да сгрешите. Да гледате как светлините насреща пронизват мрака и се вият като броеница , да чувате химна и виковете на хората, чувството е страхотно.

skali_zabВ по-късните часове към 22 ч. за добре дошли ще ви приветстват самодейци от читалище „Искърски пролом” при Гара Лакатник. Те ще се погрижат за доброто ви настроение, а след това всички заедно ще се хванем на едно кръшно хорце, а после още и още…Гладни няма да останете, на площада ще има скара и бира. Зрелищна заря ще има и тази година. Кметът на селото Иван Илиев ще приветства всички гости с добре дошли, а Станислав Балев – администраторът на www.lakatnik.info  и основен идеен генератор на сайта ще направи кратка презентация на платформата.

В неделя през деня на площада ще има оркестър и разбира се скара и бира.

Лакатник Ви очаква!