Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Голов спектакъл край река Искър

10365825_741122232575400_1296509852468255504_nСлед като миналия полусезон  Церово и Лакатник не успяха да довършат мача помежду си, тъй като тогавашните гости от Церово налетяха на съдията и мача бе прекратен при резултат 4:3 ,  днес двата отбора отново се изправиха един срещу друг на стадиона в Лакатник, като символични домакини бяха Церово. За разлика от есента, днес мача изглеждаше по коренно различен начин. Отборът на Церово се появи на терена в Лакатник в намален състав – само 7 човека. За да има все пак футбол и да се получи един добър мач, 4-ма от състезателите на Искър облякоха екип на Церово, за да изравнят силите и да поиграят, ако не друго поне за удоволствие, каквато е и основната идея на футбола в окръжните групи, макар и малко позабравена.

Адмирации за Искър, които отстъпиха свои кадри, за да се състои мача все пак. Срещата започна много динамично като и двата отбора веднага се втурнаха да търсят гола. Символичните домакини от Церово, успяха първи да реализират и откриха резултата 15-ина минути след началото. Малко след това се наложи принудителна смяна в редиците на Искър, вратарят Теодор Спасов получи контузия в коляното. Положенията продължаваха да валят едно след друго и пред двете врати, но до гол стигна Лакатник, изравнявайки резултата. При 1:1 дойде и почивката.

Втората част започна по идентичен начин с първата. И за двата тима атаките следваха една след друга, но като че ли по –мотивирани на терена бяха Искър. Не след дълго логичното се случи – отново голи отново във вратата на Церово. Това сякаш накара футболистите на Церово да бъдат по – точни в изявите си на терена, което доведе до ново изравняване на резултата – 2:2. Атаките не спираха и закономерно се стигна до още едно попадение, този път за Искър. В края на мача отборите вече бяха на предела насилите си, това си личеше и от честите крампи, които получаваха играчите. И точно, когато всички си мислеха, че това е всичко за тази среща, отборът на Церово отново постави на колене резервния вратар на Лакатник. Това подейства като ужилване за Съботинов и компания и буквално в последните секунди на двубоя футболистите на Искър отмъкнаха 3-те точки с нов гол. Мача премина без груби нарушения и без обиди, както сме свикнали да виждаме в последно време по терените.

Краен резултат: Церово – Искър Лакатник –3:4