Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Идват хубави дни, а Вие елате в Лакатник

Зимата лека полека си отива. Вече има топли и хубави дни. Ако не излезем да се разходим на чист въздух ще е направо грях. Е, все още някой дъждец може да ни развали плановете, но като цяло предстоят хубави дни.

Омръзнал ви е големия град? До болка познатия маршрут от вкъщи до работа и забързания живот? А, какво му трябва на човек? Глътка чист въздух, час спокойствие и една спираща дъха природа.

Чуете ли, че Чолаков дава зелена светлина за хубаво време и хубави слънчеви дни, въобще не се чудете – вашата дестинация е Лакатник. Близо до столицата, сгушено в Стара планина, селце, което може да ви омае с красотите си.
За да стигнете до тук от София ще ви е необходим час, час и половина с влак или кола, а веднъж пристигнали, времето ще спре за вас. Има толкова много места, из които може да се разходите или да си направите пикник. Какво по-хубаво от това да доведете децата си на едно спокойно и безопасно място. Те ще играят на воля, а вие ще почивате активно.

Лакатник ще ви заплени с небезизвестните скали, в които се оглежда селото. Тук да катери идва и големия Дойчин Боянов. През горещите дни може да се разхладите в Петренски дол – любимо място на местни и туристи. Ако искате да останете по-дълго време и не сте почитател на палатките, в селото има и къща за гости, където можете да пренощувате. Наскоро бе открит и изцяло обновения ресторант „Пещерата“, който предлага вкусна храна и добро обслужване.

Разходка до паметника на Септемврийците ще ви отнеме не повече от час, а от там гледката е… смайваща и ще ви остави хубави спомени. Дошъл веднъж, човек иска да идва пак, и пак, и пак…

Ако имате въпроси – как да стигнете до Лакатник, какво може да видите, какъв маршрут за разходка да изберете, не се колебайте да пишете на нашата Facebook страница Лакатник/Lakatnik или на e-mail: [email protected].

Бъдете наши гости!