Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Община Своге с първото по рода си състезание по планинско колоездене


Състезанието по планинско колоездене (Cross Country Style) – “Джуренец Куест” ще се проведе на 25.06.2016г. от с.Батулия, община Своге. Стартът ще бъде даден в 10:00 (препоръчва се участниците да бъдат на мястото към 8:30) от паметника на майор Франк Томпсън в близост до центъра на селцето. Маршрутът е с дължина 29,5 км, като включва разнообразни терени, спиращи дъха гледки, а целта е покоряването на вр. Джуренец (1397 м).

Маршрутът започва от паметника на майор Томпсън, преминава през центъра на с.Батулия и тръгва леко стръмно към с. Буковец. Впоследствие пътят става по-равен, но доста кален. На 7,7-мият километър от състезанието, пътят се разклонява вляво и се пресича Оградишка река. От там започва и стръмно каменисто изкачване към първия чекпоинт “Чакалото”. Това са 3 км, през които на голяма част от участниците ще се наложи да бутат своите
велосипеди. След “Чакалото” следват няколкостотин метра по-равен участък преди завоя вдясно и атаката към вр. Джуренец. До върха има стръмни и кални участъци, минава се през борови, букови гори и ливади.

Трасето е изключително разнообразно и с висока трудност. Най-запалените колоездачи ще могат да се насладят на горски пътища с много кал, стръмни наклони и зелени ливади. За повече информация, снимки и записвания – www.djurenec.com/


KartaВАЖНО!!! Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация.

Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти.

На всеки чекпойнт (3 на брой) ще има вода, вафли и лимитирано количество резервни гуми.

Записването става онлайн през сайта до 24.06 (петък), таксата за участие е 5 лв, които се плащат на място при получаване на номер, като таксата ще включва групова застраховка на участниците за състезанието.