Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Отново вълнуващи празници в Бов

Тази година Бов отбелязва своите юбилейни празници, а именно – 810 години селище Бов и 120 години НЧ „Светлина-1896”. По този случай от селото са организирали поредните вълнуващи мероприятия.

По случай двойния юбилей в Бов има и две издадени книги. Сборникът „Бов-шепот от миналото“ съдържа 38 исторически разказа, спомени, легенди, стихотворения /от 29 автори/ и десетки снимки от миналото на Бов.

Книгата за читалището представя дейността му през последните 10 години, разказва за вдъхновяващите и приземяващите периоди през които е преминала институцията, за участници, дарители, настоятели, показва и десетки снимки от събития, празници и инициативи.
Книгите ще бъдат представени на 15 юни /сряда/ от 17.00 ч. в читалището и могат да се закупят от читалищната библиотека.

На 16 юни фотографии с изгледи от Бов ще бъдат представени под формата на изложба в НЧ „Градище 1907”. Изложбата е с начален час 17.30 ч. и ще бъде във фоайето на свогенското читалище.

На 17 юни на лятната сцена в поречието на р. Трескавец, сред скалите под звездите, на светлината на запалени огньове, ви очакват изпълнения на местни любителски състави, празничен концерт на Димитър Аргиров, фолклорна формация „Лиляна“ и народната певица Соня Чакърова. Домакините от Бов канят всички гости да споделят техния празник и да се потопят в магията на българския фолклор. Началото на концерта е точно в 20.00 ч.

На следващия ден всички фенове на спорта могат да се насладят на спортния празник и организирания футбол на малки вратички, състезание с велосипеди и разбира се – шахматен турнир.

Отново на 18 юни е организиран и поход, който ще се проведе по туристическата пътека „Под камико”. Сборният пункт за всички желаещи да се включат в похода е на площада в с. Гара Бов, а началния час на тръгване е 9.30 ч.

Дарителите на НЧ „Светлина 1896” ще получат специални керамични камбани, които ще разгласят историческото минало на селището и са изработени и дарени от керамик-декоратора Даниела Петрова.

На 19 юни гостите на Бов ще могат да се насладят на изложбата на местното грънчарско училище.