Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Празници на град Своге 2016

Както обикновено всяка година в последната седмица на юни започва трескава подготовка за празниците на град Своге. Общинското ръководство съвместно с НЧ“ Градище 1907″ са подготвили пъстра програма и разнообразни мероприятия за жителите и гостите на общината. Началото на празниците, които тази година се провеждат под надслов „Искри над перлата на дефилето“, поставя първото по рода си състезание по планинско колоездене „Джуренец Куест“, което ще се проведе на 25 юни/ събота/ от 10:00ч.  и ще  стартира от паметника на майор Томпсън в с. Батулия. Състезателите /мъже, жени, деца/ ще се състезават в стил крос-кънтри и ще трябва да изминат 30-километрово трасе. Организаторите в лицето на Община Своге с подкрепата на  сдружение „Велокрация“ обещават то въобще да не бъде леко- ще има кал, скали, огромни наклони, но и спиращи дъха гледки към върховете Мургаш, Чукава, Козница.

На 28 юни/ вторник/ писателят Никола Николов представя най- новата си книга “ Дъхът на сезоните“ в ритуалната зала на НЧ“ Градище- 1907″ от 17:30ч.  На 1-ви юли в петък свогенци ще имат удоволствието да се насладят на таланта  на родните театрали Любомир Нейков, Стефан Рядков, Силвия Лулчева, Елена Петрова, Мария Статулова и Мирослав Косев от формация “ Мелпомена“  в “ Големанов“.  Началото на постановката е точно в 20:00ч. в големия салон на НЧ “ Градище- 1907″, билети- на касата на читалището.

Празничната програма на Община Своге по случай тазгодишните празници на града продължава в съботния ден на 2-ри юли с фестивала „Огньове в дефилето“, в който ще вземат участие самодейни състави и формации от читалищата в общината. Фестивалът се провежда за 8-ми път и стартира в 10:00ч. на голямата сцена, централен площад на град Своге. В 18:45ч. започва тържественият концерт на Община Своге с участието на “ Гвардейски представителен духов оркестър“, „Представителен ансамбъл на Въоръжените сили“, Гуна Иванова, Квартет “ Арменска песен“, Фолклорна формация „Ладена’, Танцова формация „Алгара“, Антония Маркова, Емилия Валенти, Таня Дупаринова, Станислава Димитрова- Съни, Галя Димитрова- водещ, спектакъл „Искри“ с участие и изпълнители от Национална гвардейска част, „Дани Лазер Шоу“, Рок група „Drink Theatre“.

Мероприятията, част от  програмата по случай празниците на град Своге, продължават с пълна сила и в неделя на 3-ти юли.  В  11:00ч. стартира инициативата „С лодка по река Искър“, в която могат да се включат всички желаещи и любители на водните спортове. Свогенци ще имат възможността да поплават с лодка по реката и да се насладят на живописния пейзаж, откриващ се по течението на Искърската река. В 19:00ч. на централния площад започва и народно веселие с хубава българска музика, много настроение и танци.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Plakat

източник: svoge.bg