Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

С много настроение преминаха празниците на Лакатник

Посрещнахме и изпратихме и тазгодишните празници на Гара Лакатник. Хора от цялата община, и не само, бяха гости на китното селце сгушено в Стара планина. С много емоции, адреналин и добро настроение преминаха всички мероприятия от програмата.

В събота /12.05./ от 10 часа започнаха Празника на детската рисунка и спусканията по Алпийския тролей над Алпийска поляна.

Малките художници, запретнали ръкави рисуваха чудни пейзажи на платната край ЖП прелеза. Ентусиазирани, те се погрижиха всеки, който идва в Лакатник да се усмихне на детските им творби, от които лъха невинност, добрина, спокойствие. От тази година на едно от платната екипа на lakatnik.info с помощта на приятели изписа и името на сайта, за да бъде популяризиран и забелязван от преминаващите с влак хора.

По същото време почитатели на силните усещания се спускаха с Алпийския тролей над Алпийска поляна. По смелите искаха да повторят изживяването, а някои се отказаха, когато застанаха на ръба на скалата. До късния съботен следобед много хора се възползваха от безплатната атракция организирана от ПСС-Лакатник.

Традиционно и вече част от програмата на празниците е и дъжда, който и тази година не пропусна да освежи гостите, но пък всички го очакваха. Неколкократно спиране на тока, обаче, притесни участниците във вечерната програма, но не успя да развали настроението да празнуващите.

След залез слънце към 21 часа факелното шествие прониза притихналите в тъмнина Лакатнишки скали. Светлините им се нижеха по пътеките насреща като броеница. Гледката е страхотна.

След достигането на крайна им точка – площада на Гара Лакатник бе и приветственото слово на кмета на селото Иван Илиев.  Станислав Балев, създател и администратор на lakatnik.info направи кратко резюме затова как се е развил сайтът през последната година После всички се насладиха на празнична програма подготвена от самодейци при читалище „Искърски пролом“. Програмата приключи със заря.

Музикантите от оркестър „Росбенд“ се погрижиха за доброто настроение на всички.

Неделя /13.05./ беше посветена предимно на скара, бира и гостувания при приятели и роднини.