Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Дядо Йоцо от тесто сред наградените на финала на Фестивала на брашното (ВИДЕО)

На 7-ми май беше финалът на Фестивала на брашното, който започна още през април. Конкурси за най-вкусна и най-хубава питка имаше в почти всички села от община Своге. Десетки килограми брашно, много труд и любов към българското вложиха всички участници. Журито, а и всички гости на фестивала се нагледаха на какви ли не творения от тесто. На финала в град Своге имаше много интересни предложения – цветя, слънца, впечатление направиха Свети Георги, агънца, ръкописи, книги.тази

Най-много емоция събуди Дядо Йоцо, който оживя от питката на Йорданка Тодорова от Гара Лакатник. За него тя получи и една от специалните награди. Сълзите и възторга си не скри и председателят на журито д-р Маринков, който каза за нашето село – „Какво по-хубаво от това да се събуждаш сутрин в Лакатник и да гледаш изгрева по Лакатнишките скали – Боже Господи, това е прекрасно“.

Йорданка призна, че нейното най-голямо вдъхновение е малкият й внук Божидар. Тя си спечели място на финала след като бе фаворит на Фестивала на брашното в Лакатник.

Екипът на lakatnik.info поздравява всички наградени.

Вижте емоционалното награждаване на Йорданка Тодорова от Гара Лакатник.

[su_youtube url=“https://www.youtube.com/watch?v=vrOnTr2XAlM“ width=“640″ height=“480″]