Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

През почивните дни изберете Лакатник

Омръзнал ви е големия град? До болка познатия маршрут от вкъщи до работа и забързания живот? А, какво му трябва на човек? Глътка чист въздух, час спокойствие и една спираща дъха природа.

Предстоят три почивни дни, времето обещава уж да е хубаво. Изпращаме лятото, на вратите ни чука есента. Възползвайте се от хубавите дни и не се чудете – вашата дестинация е Лакатник. Близо до столицата, сгушено в Стара планина, селце, което може да ви омае с красотите си.
За да стигнете до тук от София ще ви е необходим час, час и половина с влак или кола, а веднъж пристигнали, времето ще спре за вас. Има толкова много места, из които може да се разходите или да си направите пикник. Какво по-хубаво от това да доведете децата си на едно спокойно и безопасно място. Те ще играят на воля, а вие ще почивате активно.

Лакатник ще ви заплени с небезизвестните скали, в които се оглежда селото. Тук да катери идва и големия Дойчин Боянов. Ако искате да останете по-дълго време и не сте почитател на палатките, в селото има и къща за гости, където можете да пренощувате.

Разходка до паметника на Септемврийците ще ви отнеме не повече от час, а от там гледката е… смайваща и ще ви остави хубави спомени. Дошъл веднъж, човек иска да идва пак, и пак, и пак…

Ако имате въпроси – как да стигнете до Лакатник, какво може да видите, какъв маршрут за разходка да изберете, не се колебайте да пишете на нашата Facebook страница Лакатник/Lakatnik или на e-mail: [email protected].

Бъдете наши гости!

Снимка: Таня Калинова