Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kонкурс за детско и младежко художествено творчество – „Щрихи от Дефилето“

Конкурс за детско и младежко художествено творчество
 на името на Мирон Манлихеров

Имаме удоволствието да Ви представим първото издание на конкурса за рисунка „Щрихи от Дефилето” в памет на художника Мирон Манлихеров.

Каним всички деца и младежи от 5 до 18 години да нарисуват любимата си картина от Искърското дефиле, родното си място или просто мил пейзаж. Достатъчно е да обичате да рисувате и да искате да покажете творбите си на всички.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи:

І възрастова група – от 5 до 10 години;

ІІ възрастова група – от 11 до 14 години;

ІІІ възрастова група – от 15 до 18 години.

Петчленно жури ще отличи картините, които ще бъдат показани и на изложба в НЧ „Градище 1907” – гр. Своге.

За конкурса може да се запишете, като заявите участие онлайн на адрес www.lakatnik.info, на facebook-страницата на събитието или попълните бланка в библиотеката на НЧ „Градище 1907” – гр. Своге. Творбите си трябва да представите за оценяване най-късно до 28 май 2017 г.

Отличаването на художествените произведения ще бъде на  2 юни 2017 г. от 14:00 часа в ОУ „Христо Ботев”, Гара Лакатник.

Изборът на тази дата не е случаен. Втори юни е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, Втори юни е и патронен празник на училището в Гара Лакатник.

Очакват Ви много изненади.

В рамките на конкурса, на 23 април 2017 г., ще бъде проведен уъркшоп с урок-беседа и презентация във фоайето на НЧ ”Искърски пролом” – Гара Лакатник. Ще бъдат разказани моменти от биографията на художника и чрез мултимедия ще бъдат пресъздадени кадри от неговия творчески път.  След това желаещите ще могат да се включат в уъркшопа, като покажат своя творческа интерпретация на картина на Мирон Манлихеров. Участието в това събитие не е обвързано участие и във конкурса.

 Конкурсът е организиран от дъщерите на Мирон Манлихеров – Мануела и Анастасия и екипа на lakatnik.Info, с подкрепата на Училищно настоятелство при  ОУ „Христо Ботев” Гара Лакатник и Кметство с. Гара Лакатник.

konkurs

 

Изтегли формата за участие (PDF)   попълни я, и ни я изпрати на e-mail адрес: [email protected] 
може да се регистрираш и онлайн

Форма за участие  в конкурса

[Form id=“2″]